Стотици близки, приятели и гости се събрахав Ичера за традиционния

...
Стотици близки, приятели и гости се събрахав Ичера за традиционния
Коментари Харесай

Стотици гости се събраха в Ичера за традиционния събор

Стотици близки, другари и посетители се събрахав Ичера за обичайния събор, който се организира от 55 години насам през втората събота на август. Красивата природа, къщите във възрожденски жанр и калдъръмените улички в планинското селце печелят благосклонностите вечно. „ Завинаги в сърцето “ бе и посланието на тазгодишния празник. Много от посетителите на събора носеха тениски с това мото, които бяха направени по поръчка на домакините.

Кметът Стефан Радев поздрави жителите и техните посетители, които препълниха залата на локалното читалище за празничния концерт вечерта. „ Знаем какво е Ичера за България, за българската история и за историята на Сливенския край. Знаем какво е Ичера като даденост и хора... Радвам се, че селото към този момент ще има първокласен интернет и още един водоизточник, който, уповавам се, да реши дългогодишния проблем с водоснабдяването “, съобщи кметът Стефан Радев. Той означи, че главен мотор за подобренията е кметицата Иванка Кортезова. Най-важното е да има някой, който да упорства, да бъде деен и да свърши работа, добави той.

На сцената в читалището се изявиха локални самодейци, детски сформира и реализатори от Сливен. След това на площада засвири известният Котленски духов оркестър. Изви се дълго хоро. По-късно нощното небе заблестя с празнични илюминации.

На събора в Ичера идват хора от разнообразни краища на страната, с цел да се съберат с родовете си и да посрещнат скъпи посетители. През топлите месеци, от пролетта до края на есента, популацията в селото се усилва два пъти и половина. Новите притежатели на парцели доста набъбнаха през последните двайсетина години. „ Всички - и непрекъснатите поданици, и новодомците, оказват помощ на Ичера и на кметството! Тази година съм изключително разчувствана за празника поради двата огромни подаръка, които получихме. Благодаря на кмета Радев, че към този момент имаме мрежата 4Gиза направения сондаж за вода.Чакаме помпата в околните дни “, разяснява кметицата Кортезова.

Гости на празника бяха общински съветници, донори, представители на бизнеса и туристическия отрасъл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР