Стотици балони с горещ въздух полетяха в небето на американския

...
Стотици балони с горещ въздух полетяха в небето на американския
Коментари Харесай

Зрелищна гледка в небето над Ню Мексико

Стотици балони с парещ въздух полетяха в небето на американския щат Ню Мексико, по време на годишния фестивал на балоните в Албакърки.

Зреличното събитие е най-големият сходен фестивал в света и в него всяка година вземат участие стотици запалянковци от близо и надалеч.

Тази година в извънредно известното събитие имаше участници от 50 страни по целия свят.

Деветдневният фестивал на балоните в Албакърки, се организира всяка година при започване на октомври от 1972 година насам.

 Най-много участници са били регистрирани през 2000 година, по кое време в небето на американския щат Ню Мексико се издигат общо 1019 балона с парещ въздух. Поради редица опасения, измежду които е и сигурността на присъстващите, уредниците на огромния ивент лимитират броя им до 750 през 2001 година, заявявайки, че е значимо "не количеството, а качеството. През 2009 година броят на участниците е понижен с още 150, като този път повода е разрастването на града, което е завзело огромна част от зоните за кацане.

В рамките на 9-те му дни се организират разнообразни надпревари. Най-зрелищното измежду тях е всеобщото издигане на всички участници.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР