Стотици българи в народни носии се стекоха на Международния фестивал

...
Стотици българи в народни носии се стекоха на Международния фестивал
Коментари Харесай

Красотата и магията на българския фолклор и носии в Жеравна

Стотици българи в национални носии се стекоха на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна през почивните дни, оповестиха от Община Сливен.



Местността Добромерица посрещна гостите за 15-ти следващ път с доста песни и танци, нестинарство, състезания, разнообразни кътчета със занаяти и вкусни гозби.



Фестивалът е основан през 2008 година по концепция на Христо Димитров - продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен отбор „ Българе ”.


 Община Сливен
Сред формалните посетители на откриването беше кметът на Сливен Стефан Радев.



„ Радвам се, че тук идват от ден на ден младежи. Пожелавам децата ни да продължат традицията и този фестивал да живее постоянно, да пребъде във времето . Голяма признателност заслужава Христо Димитров за всичко, което прави, с цел да съхранява българското и за тази мисионерска активност, която е поел с отбор „ Българе “. Докато има хора като него, България ще бъде едно все по-добро място за живеене “, сподели кметът.



Приветствие сервираха още кметът на Жеравна Васил Рещов, кметът на Котел Коста Каранашев. Христо Димитров и Пазителите на българщината дадоха старт на следващото издание на родолюбивата демонстрация.



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР