Стотици българи от цялата страна се стекоха в деня на

...
Стотици българи от цялата страна се стекоха в деня на
Коментари Харесай

Стотици бълари в народни носии се събраха на фестивала в Жеравна

Стотици българи от цялата страна се стекоха в деня на откриването на Фестивал на фолклорната носия в Жеравна – 18 август. И тази година гостите бяха облечени в достоверни национални носии в чест на родолюбивото събитие в местността „ Добромерица “

15-ото издание на фестивала бе маркирано с доста песни и танци , нестинарство, състезания, разнообразни кътчета със занаяти и вкусни гозби . Събитието се организира за първи път през 2008 година по концепция на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен отбор „ Българе ”. Сред формалните посетители на откриването беше кметът на община Сливен Стефан Раде в, който насочи привет към всички посетители.

„ Радвам се, че тук идват от ден на ден младежи. Пожелавам децата ни да продължат традицията и този фестивал да живее постоянно, да пребъде във времето “.

Приветствие сервираха още кметът на Жеравна Васил Рещов, кметът на Котел Коста Каранашев. Христо Димитров и Пазителите на българщината дадоха старт на следващото издание на родолюбивата демонстрация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР