Стотици българи бяха изманени от платформа, която продава фалшиви резервации

...
Стотици българи бяха изманени от платформа, която продава фалшиви резервации
Коментари Харесай

Стотици българи изгоряха с фалшиви резервации за празниците

Стотици българи бяха изманени от платформа, която продава подправени резервации за пакети за хотели за Коледа и Нова година.

Абсурдът продължава с част от пострадали мениджъри, които през въпросната платформа са си създали резервации в техните си хотели, в които от дълго време няма свободни места.

Мениджърът на хотел край Бургас Кристиян Киров описа по какъв начин е разкрил измамата.

Разбрах, че се случва нещо неправилно с нашия хотел преди три дни в неделя, когато наши сътрудници от региона на язовир Батак ни алармираха за този подправен уебсайт и това че нашият хотел също попада измежду всички останали, стартира той по Нова Тв.

Аз влязох да ревизира незабавно, опитайки да направя резервация за Нова година, тъй като знам че от дълго време нямаме свободни кревати на тази дата.

Фалшивият уебсайт незабавно одобри резервацията, получихме удостоверение, малко по-късно позвъняване и комуникирахме с измамниците по телефона, с цел да прибавим спомагателни услуги, добави той.

При тях нямаше никакъв проблем, всичко беше налично и по този начин просто получавах непрекъснато проформи, все по-големи за всички услуги, които желаеме от другата страна. В хотела обаче не пристигаше никакво питане, никакво запитване, въобще никаква връзка с хотела, сподели още Киров.

В понеделник сутринта той е подал сигнал до министра на вътрешните работи, който незабавно реагирал и го пренасочва към отдел Киберсигурност.

В рамките на няколко часа те съумяват да блокират уеб страницата и да блокират сметката на измамниците.

Според Киров там е събрана сериозна сума и много хора са „ опарени “ от въпросните измамници.

Слава богу, в действителност благодарности този път на Министерство на вътрешните работи, които доста бързо реагираха и предотвратиха продължаването на тази машинация. Сега чакам парите на хората да бъдат възобновени. Препоръчвам на всички, които желаят да си създадат резервации за празниците, да го вършат непосредствено посредством уеб страницата на хотелите, приключи Кристиян Киров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР