Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак

...
Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак
Коментари Харесай

Стотици аптеки в страната няма да отворят днес в знак на протест

Стотици аптеки в страната през днешния ден ще останат затворени в символ на митинг против лекарствената политика на страната, оповестиха от Националната аптечна камара. Организацията излезе с апел за народен митинг, който е разпратен до фармацевтите.

Около 724 аптеки ще се включат в митинга, това прави към една четвърт от всички аптеки в страната, сподели пред БНР Антон Вълев, ръководител на Националната аптечна камара.

„ Държа да отбележа, че митингът не е против верификацията (на лекарствата), а за това да има целокупност и цялост във въвеждането на електронно опазване на здравето “, изясни той в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

„ Това включва електронната рецепта, електронното досие, което включва синхронизиране на тези системи със системата по верификация. Това, което нас ни интересува е не да се вършат на всеки, два, три месеца някакви системи на парче и да се чака, че цялата тази система една, система две, система три, система четири ще я платят аптеките, а назад - да се прави държавно обмисляне, да се търси европейско финансиране, да се търси държавно подкрепяне “, сподели Антон Вълев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР