Стотици американски банки са част от програма, с която ще

...
Стотици американски банки са част от програма, с която ще
Коментари Харесай

Стотици американски банки се подготвят да позволят достъп до биткойн на клиентите си

Стотици американски банки са част от стратегия, с която ще обезпечат на клиентите си улеснен достъп до биткойн.

Това оповестява New York Digital Investment Group (NYDIG) - компания за внедряване на финансови услуги, свързани с криптовалути. Тя, дружно с компанията за финансови софтуерни решения Fidelity National Information Services, създават програмата за елементарно внедряване на биткойн услуги в обичайните банки, съобщи водещата американска медия за финансови вести Си Ен Би Си.

„ Нашата стратегия разрешава на всеки американец или компания да има елементарен достъп до биткойн посредством своята банкова сметка. Това ще е интегрирано в мобилните приложения за банкиране “, изясни Патрик Селс, началник на банкови приложения в NYDIG.

До момента множеството хора, които влагат в биткойн, употребяват приложения за търговия на финансови активи, като Robinhood, платежни оператори като PayPal и Square или профилирани крипто тържища, като CoinBase. Досега банките изрично страняха от обвързване с биткойн и даже нееднократно са блокирали транзакции за придобиването му, заради опасения, че могат да бъдат уличени в пране на пари или финансиране на тероризъм.

Според изданието програмата на NYDIG е поредна стъпка към отварянето на главната криптовалута биткойн към всеобщата публика. До момента няколко от огромните банки – като Morgan Stanley, Bank of New York Mellon – оповестиха, че са били принудени от огромния интерес на своите клиенти да разработят услуги, с които обезпечат достъп до вложения в биткойн.

В средата на март стана ясно, че Morgan Stanley работи точно с NYDIG по създаването на техния капиталов артикул в биткойн, който е ориентиран обаче единствено за най-заможните клиенти, които имат на сметка в банката най-малко 2 млн. $.

NYDIG е дъщерно сдружение на компанията за ръководство на финансови активи Stone Ridge, която управлява вложения на обща стойност 10 милиарда $.

От началото на годината от ден на ден огромни компании афишират желание да работят с биткойн, което подхранва растежа на цената на криптовалутата. От началото на 2021 година цената й се увеличи от 28 000 $ до над 55 000 $ сега. Големият минус на биткойн остава внезапната смяна в цената му, като неведнъж се е случвало единствено в рамките дневно той да загуби 10-20% от цената си.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР