Стотици активисти, протестиращи срещу бездействието по проблемите на глобалното затопляне,

...
Стотици активисти, протестиращи срещу бездействието по проблемите на глобалното затопляне,
Коментари Харесай

Стотици еко активисти блокираха движението в Амстердам

Стотици деятели, протестиращи против бездействието по проблемите на световното стопляне, блокираха улици в центъра на Амстердам. Полицията предизвести, че ще прави арести, в случай че се пречи на превоза, съобщи Ройтерс.

Полицията утвърди проектите на деятели от придвижването "Бунт против заличаването " да провеждат митинг, при изискване че няма да блокират трафика.

Градските управляващи предизвестиха хората, които отиват на работа с автомобил или велосипед, да заобикалят региона, тъй като "полицията възнамерява да постави завършек на противозаконната обсада ".

Участниците в шествието се събраха пред националния музей, на една от основните улици на града. Те носят плакати с надписи "Спрете да говорите, почнете да действате " и "Кажете истината ".

Хиляди екоактивисти участваха нощес на гала в Лондон във връзка началото на две седмици протестни акции на придвижването за битка с световното стопляне "Бунт против заличаването " в 60 града в целия свят, съобщи ДПА.

Организацията даде обещание "мирни окупации на центрове на властта и прекъсването на работата им до момента в който държавните управления не подхващат дейности по изключителната обстановка с климата и екологията ", в това число свеждане на излъчванията парникови газове до нула до 2025 година

"Церемонията за началото на демонстрациите събира хора от всички пластове на обществото ", написа организацията в Туитър. Тя заяви, че и в Париж се е състояла сходна гала по едно и също време с лондонската.

Планира се този път митингите да са пет пъти по-многобройни от предходните през април и "ще покажат по какъв начин можем да изградим нова просвета, която е по-силна и издръжлива ", съобщи организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР