Стотина граждани под табела Национално движение Хан Кубрат размахваха български

...
Стотина граждани под табела Национално движение Хан Кубрат размахваха български
Коментари Харесай

Депутат от Възраждане на протест в София обяви: България не е Европа!

Стотина жители под табела " Национално придвижване Хан Кубрат " размахваха български флагове и скандираха " Оставка " пред Столичната община. Преди съвещанието на Столичния общински съвет (СОС),

Те стачкуваха против издигането на украинското знаме над общината и преименуването на улица в София на " Героите на Украйна ". Протестират представители на три обединения – „ Възраждане “, групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет и Национални придвижване „ Хан Кубрат “. Протестиращите скандират " Оставка ", „ България “ и „ Ние сме на митинга поради България “, съобщи Българска телеграфна агенция.



На митинга се появи и депутатът от " Възраждане " Петър Петров. Той сподели, че " България не е Европа " и че над български институции не би трябвало да се вее знаме на непозната страна. Петров чака болшинството от общинските съветници да не приема да се преименуват улици в София на „ Героите на Украйна “, Борис Немцов и да се издигне украинското знаме на фасадата на Столична община. За това, че на всички места в Европа създали сходно нещо, Петров съобщи, че ние не сме Европа, а сме България и сами би трябвало да решаваме по какъв начин да управляваме живота си. Трябва да присъстваме на съвещанието на общинския съвет и да се покаже на ГЕРБ, Демократична България и патриотите, че тяхната позиция не показва позицията на всички жители на столицата, посочи Петров.

„ Възраждане “ не са срещу да се окаже помощ на Украйна, а са срещу да се изпраща военна помощ. Решението за преименуване на улици в София е голословно, нестимулирано и не съблюдава буквата на закона, уточни Петров. Борис Цветков от групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет съобщи: " Ако желаят да кръстят някакви улици, си има ред и това е стеснение за жителите, тъй като би трябвало да се сменят адресни регистрации. Защо София и ръководещото болшинство не разрешат нито един проблем?  Има близо 10 000 чакащи деца за място в детските градини и ясли, като нямат право и обезщетения, в случай че не бъдат признати. Нито един главен проблем на София не е позволен, а се занимават с противозаконни неща ".



Той уточни, че украинското знаме да се развее на фасадата на Столична община също се оказва нелегално. Има хиляди украински бежанци тука и като видят украинското знаме на фасадата на Столична община, могат да си помислят, че това е консулство. Как по този начин на обществена общинска благосъстоятелност ще се позволи да се вее непознато знаме? Има си ред по кое време на президентство, на Народно събрани и на Министерски съвет – може, когато идват делегации и с имало ред, уточни Цветков. Според него в СОС не би трябвало да се разисква въпросът за военната помощ в Украйна. В София се образува кафява коалиция сред ГЕРБ и Демократична България, които взе противозаконните решения за кръщаването на улици в София „ Героите на Украйна “ и Борис Немцов.

В страната има разминаване – в две от партиите в обединението са подготвени да поддържат военна помощ за Украйна. Позицията на Българска социалистическа партия е, че всякакво изпращане на оръжия усилва жертвите и продължителността на войната. Трябва да желаеме демилитаризация, махането на оръжията и прекъсването на военните дейности. Трябва да настояваме за мир, а не за война. Решението за прекъсване на войната е да се спре пращането на оръжия и боеприпаси, а не противоположното – да се изпращат изключително оръжия, които убиват доста хора, сподели още Борисов Цветков. Припомняме, че имаше и още едно предложение на самостоятелния общински консултант Методи Лалов. То беше да се преименува ул. " Граф Игнатиев " на ул. " Свободна Украйна ", написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР