Стотина души от афганистанската общност в България се включиха в

...
Стотина души от афганистанската общност в България се включиха в
Коментари Харесай

Шествие в София в подкрепа на афганистанския народ срещу талибаните |

Стотина души от афганистанската общественост в България се включиха в шествието в поддръжка на афганистанския народ против властта на талибаните. Те демонстрираха съпричастността си към бежанците от тази страна, съобщи БНР. Сборният пункт на проявата беше градинката на джамията в София. 

Шествието се организира от градинката зад джамията " Баня баши " до посолството на Ислямска република Пакистан.

В градинката зад джамията в София афганистанската общественост в София разпънаха знамето на Афганистан и  плакати: " Солидарност с Афганистан ", " Не на насилието ", " Свобода и дом за всички ".

Участниците в шествието желаят да привлекат вниманието на интернационалната общественост, която да поддържа афганистанския народ и да се спре тероризма на талибаните. Те приканиха България да помогне за спасяването на афганистанците, които са в плен в личната им татковина.

Шествието се охраняваше от полицията и към този момент протече спокойно.

Джавед Нури сподели: 

" Това шествие е срещу талибаните, срещу насилието на талибаните и срещу пакистанската страна, която поддържа талибаните, която ги образова - там имат учебни заведения за талибаните, такива за тероризъм. По принцип това шествие е срещу тероризма, срещу убийството на всеобщия народ. В момента в Афганистан се случва, само че това е рисково за бъдещето на много нации. Ще приказваме пред посолството и ще желаеме да спрат това, което става сега. Няма да посягаме на посолството. Нямаме право да наскърбяваме пакистанския народ. Всичко ще бъде спокойно, културно и цивилизовано ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР