Стопява се разликата в степента на доверието на потребителите в

...
Стопява се разликата в степента на доверието на потребителите в
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Топи се разликата в степента на доверие на потребителите в източните и западните пазари

Стопява се разликата в степента на доверието на потребителите в пазарите на артикули и услуги в Източна и Западна Европа. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в утринния блок на ТВ „ Европа ”, като се базира на данните от неотдавна оповестено проучване на Европейската комисия.

„ Потребителите от източноевропейските страни имат все по-голямо доверие в търговците, с които реализират покупко-продажби. Това демонстрира, че те стават все по-добре осведомени за своите потребителски права и за това по какъв начин да реагират, когато виждат, че могат да станат жертва на неточна процедура. Подобно самочувствие им оказва помощ да имат и по-голямо доверие, тъй като мигновената реакция всява почит у търговеца и той към този момент не е толкоз безапелационен в опита си да заблуди потребителя ”, разяснява Маргаритов.

Председателят на КЗП уточни, че оповестените резултати от изследването на Европейската комисия на пазарите на дребно в държавите-членки сочат растеж на потребителското доверие в най-чувствителните зони, каквито са сферата на финансовите и комуналните услуги и на телекомуникациите. По думите му тези браншове не престават да бъдат най-проблемни поради това, че там има най-вече консуматори, само че положителната вест е, че наклонността е в позитивна посока.

Според Маргаритов от огромно значение за подобряването на общата пазарна среда са въведените от Европейска комисия периодически сондажи, посредством които на правилото на социологическото проучване се следи динамичността на отношението и доверието на потребителите. По думите му това е извънредно прагматично, защото на база получените резултати се приготвят оферти за законодателни промени в тази област.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР