Стопкадри Нова ТвСпоред бивш вътрешен министър няма опасност за националната

...
Стопкадри Нова ТвСпоред бивш вътрешен министър няма опасност за националната
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър за заканите на Хизбула: Няма заплаха за националната ни сигурност

Стопкадри Нова Тв

Според някогашен вътрешен министър няма заплаха за националната ни сигурност след гърмежите на пейджъри бомби в Ливан и заканите на Хизбула, че ще отговори на офанзивата.

Опасенията идваха оттова, че маджарски медии видяха българска диря в тези произшествия, откакто норвежец е записал компания в София за търговия с такива информационни устройства.



Емануил Йорданов не вижда причина да се основават страхове в популацията и да се наслагва някакво очакване на неприятни случаи. Още повече, че за България е потвърдено в предишното, че няма присъединяване в сходни действия.

Така че внезапно в този момент някой да се е присъединил и той да е български жител, не ми се вижда правдиво, съобщи по Нова Тв той.

Йорданов не счита, че толкоз бързо би трябвало да се съгласяваме с една сходна информация, че България има интервенция в този случай.

Съвсем човешко е, когато някой е упрекнат, да се опита да трансферира цялата или част от виновността на някой различен. Да си напомним че преди време по какъв начин българи бяха упрекнати за  участие в атентата против папата и след това се разбра, че такова нещо няма, добави той.

Не би трябвало толкоз бързо да се съгласяваме с всяко едно обвиняване, ориентирано към България, още повече, че тук нямаме никаква конкретика. Дори да има нещо неправилно, откакто няма доказателство за такова нещо, тази информация може да бъде от интерес за Национална агенция за приходите и други държавни органи, само че не и ние да поемаме някаква виновност която явно не е наша, продължи Йорданов.

Когато има нарушавания на закона, осъществени на територията на България, е напълно обикновено българските правоохранителни органи да подхващат дейности. На първо място би трябвало да се събере точната информация, в случай че има нарушаване, какво е то, и по-късно надлежно да се наложат глобите и тази информация да бъде изнесена доста ясно и съответно, с цел да не се дава опция за каквито и да е спекулации по адрес на България, разяснява юристът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР