Стопкадри Нова ТвНовите герои на Пазарджик са трима.Двама от тях

...
Стопкадри Нова ТвНовите герои на Пазарджик са трима.Двама от тях
Коментари Харесай

Ученици намериха чанта с много пари в Пазарджик и я върнаха на собственичката й

Стопкадри Нова Тв

Новите герои на Пазарджик са трима.

Двама от тях - Димитър и Васил, се ученици на Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт, а третият Петър е възпитаник в гимназията по Механоелектротехника.

Тримата намират изгубена чанта с крупна сума пари, до момента в който се разхождат предишния вторник вечерта на едно от кръстовищата в Пазарджик и я връщат на собственичката й.

Впоследствие се оказва, че в чантата е имало 53 хиляди лв. – 50 хиляди в банковите карти, които са били преведени от аграрни дотации, и 3 хиляди в брой.

Във въпросната вечер бяхме на пешеходна пътека в самия квартал, в който живеем, когато видяхме от един микробус да пада една чанта. Съответно кола мина през нея и притегли вниманието ни. Петьо незабавно мина и взе чантата, без да се замисля, съобщи за Нова Тв Димитър Тричков.



Когато установихме, че вътре има пари и телефон, първото нещо, което си мислихме, е да вземем телефона и да се обадим на последно набрания номер. Когато го направихме, се оказа, че това е дъщерята на въпросната жена, която се свърза с нея и те се върнаха да си вземат в чантата, добави той.

Видяхме, че в чантата са единствено телефона и портфейла, който беше цялостен с пари. Не сме гледали какво има друго, нито сме ровили в чантата, с цел да не излезе след това, че нещо сме взели, добави Васил Араланов.



Видяхме, че от бял бус изпада чанта от незатворена врата и след това разбрахме, че дамата, до момента в който е затварял вратата, чантата е изпаднала, само че тя не е усетила. Когато се свързахме с нея по телефона, тя беше много сюрпризирана и много разчувствана, съобщи и Петър Чавдаров.



Когато пристигна при нас, дамата се разплака, тъй като сподели, че това е най-хубаво дело, и искаше да ни даде пари да се почерпим, тъй като сме направили такова положително дело. Ннадяваме се това да е образец, че по този начин би трябвало да се прави, тъй като съгласно мен това е естествена постъпка, която би трябвало всички да създадат, добави той.

Тримата бяха безапелационни, че в никакъв случай не са мислили да вземат част от парите или цялата сума.

Те и различен път са прибирали чанти и телефони, които са намирали, без да взимат нищо.

Собственичката на чантата е с висше обучение, само че все пак продава зеленчуци на сергия в центъра на града.

Ето какво описа тя:



Когато свършихме работа, натоварихме всичко и качих чантата си от откъм гърба, защото бяхме приготвили на моя близка чушки да й караме. И от буса ни се отворила вратата, и чантата ми пада от буса, и към този момент слизаме към селото и моята щерка стартира да звъни. Обаче телефонът не се подвига, подвига се от децата, които ми откриха чантата и споделят: " Не се тормозете, намерихме чантата на госпожата, несъмнено вашата майка. Ние сме тук до полицейското, на ъгъла, чакаме ви да дойдете “. Ние с моя мъж обръщаме незабавно буса и тръгваме, но аз толкоз се притеснявах, тъй като доста пари имаше в чантата. Парите ни от дотациите бяха в картите там, и цялата треперех. Когато пристигнахме, започнах да ги прегръщам. Дадох и им пари да се почерпят. Много пари имаше в картите на двамата, на мен и на мъжа ми, дотациите, които получаваме, и към 3000 лв.. ПИН кодовете на картите също бяха вътре и от това най-вече се притеснявах, тъй като тоя ден трябваше да внесем на мен и на щерка ми осигуровките, на моя мъж земеделските...



Това не е единствено е от учебното заведение, преди всичко са родителите. Те са възпитани от родителите тези деца и са им доста признателна, просто ги одобрявам към този момент като мои деца и през вчерашния ден като отидох отново доста хубаво ги нагушках. Много са им признателна, здрави да са и все по този начин положителни и почтени. Просто те са герои, герои са.

Директорката на тримата поздрави родителите на учениците и призна, че е взето решение да бъдат наградени с грамоти и еднократни стипендии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР