Стопкадри Нова ТвКомпозиторът Ясен Козев е бил в центъра на

...
Стопкадри Нова ТвКомпозиторът Ясен Козев е бил в центъра на
Коментари Харесай

Композитор за потопа край Царево: Валеше водопад, събудих се без ток, вода и газ

Стопкадри Нова Тв

Композиторът Ясен Козев е бил в центъра на водния апокалипсис в Южна Българя.

По същото време той се намирал в село Велика.



Събудих се в 7 часа сутринта без ток и вода, газта ми беше свършила в този случай, а колата ми беше в Бургас. Срещу мен, може би на 30 метра, не се виждаше стената на прилежащата къща от дъжд. Може да се каже, че валеше водопад, просто като човек го вижда с очите си, в мощната му фаза вижда един водопад, а не дъжд, сподели в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Козев.

Той обаче се разграничи от догатките, че нелегално строителство е станало причина да има и жертви.



В Гърция като няма такова, видяхте какво се случи. Трябва да разберете, че това са 160 милиона кубика дъжд, които се изляха върху Странджа за 14-16 часа. На едно от деретата, навръх Арапя, дере от 4-5 метра, ами към него имаше по 10-15 метра вода. Това е толкоз доста вода, че това дере, в случай че ще да беше златно, нищо не може да се направи. Законното не е тематика, която желая да разисквам, само че всеки си поставя отляво и надясно каравани, и какво може да чака човек, когато е тук с караваната до река, добави Козев.

Относно сирените, аз ги бях чувал преди 48 години, когато имахме учения, и когато се чуеха сирените, ние се затичвахме на някъде. Какво е чувството да чуеш тези сирени? Ами, естествено, че е обезпокоително първия миг, само че в края на краищата човек, като се замисли, доста по-важно е да ги чуе, тъй като знае, че има нещо което се случва и би трябвало да вземе някакви ограничения. Хората у нас обаче всеобщо не са готови да реагират при бедствия, когато чуят сирени, добави Ясен Козев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР