Стопкадри Нова ТвЖители на павликенското село Бутово недоволстват заради безводие

...
Стопкадри Нова ТвЖители на павликенското село Бутово недоволстват заради безводие
Коментари Харесай

Протестираща заради безводие: Готова сам да легна на жп линията

Стопкадри Нова Тв

Жители на павликенското село Бутово недоволстват поради безводие и са оповестили през днешния ден в 10 часа гражданско непокорство и митинг.



Недоволните обявиха, че нямат вода към една година, в това число и през последния месец.

Снощи обаче водата изненадващо им е била пусната, откакто станало ясно, че Нова телевизия ще има предаване.

Вие ни направихте коледен подарък, като влязохте в нашите домове и ни пуснаха водата. Но другояче мъчно се живее без вода и по тази причина сме подготвени да стигнем надалеч, с цел да се реши казуса. Обявихме през днешния ден митинг и съм подготвена да легна на жп линията София – Варна, сподели за Нова Тв жена от селото.



Проблемът не е занапред, казусът е от година и забавно за какво не се взема решение. Водопроводната мрежа е доста остаряла, само че това не е опрощение, постоянно е имало преди вода в Бутово. Интересно в този момент какво става. Ние желаеме една самостоятелна комисия, която да обходи регионите и да разберем от кое място е казуса, защото до каква степен разбрахме, те също недоумяват, добави дамата.

Преди да падне снега вода имаше. Падна снега и внезапно кладенците пресъхнаха и няма вода. Аз имам геран и се къпем с кофата и канчето, само че аз съм от 50 години в това село, тука съм снаха, и не помня такова знамение, сподели друга жена.



Други хора от Бутово прецизираха, че спасението е в герани и хидрофори, само че не всеки разполагал с благоприятни условия да си ги обезпечи.

Мъж пък разкри, че единствено за месец два бойлера в дома му са изгорели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР