Стопкадри Нова ТвГорещо време предстои в България в близките дни,

...
Стопкадри Нова ТвГорещо време предстои в България в близките дни,
Коментари Харесай

Василковски: Температурите стигат над 40 градуса

Стопкадри Нова Тв

Горещо време следва в България в околните дни, в случай че се има вяра на синоптика Николай Василковски.

„ Ако живеете в София, Враца, Видин, Благоевград, Сандански Пловдив, Плевен и Велико Търново, не е неприятна концепцията да си вземете един чадър под ръката. Следобед, в часовете от ранния следобяд, до вечерта, първо в западните региони, след това в някои централни региони, а по здрач даже и в някои обособени елементи на североизтока, ще превали и ще прегърми, сигурно с гръмотевици. Това са по този начин наречените летни превалявания, които нормално минават с бурна гръмотевична интензивност, с дъжд, който е временен и на моменти много натоварен, и с заплаха от градушки “, сподели по Нова Тв Василковски.



„ Иначе денят ще е топъл, с температури на запад от 28 докъм 33 градуса, а на изток, забележете, стойности до 36, 37 градуса в обособени точки, които са обичайно горещи в тази част на страната. Бърз взор към Черноморието. Ако сте там, първо откровено ви изпитвам завист. Ще се радвате на прелестен безоблачен ден, със слаба облачност тук там по заливите. Очаква се като цяло температурите да доближат към 29,30 градуса, а на морската вода - 26 градуса. Това си е напряко чай, бих споделил, и просто подготвя човек да скочи във водата “, добави Василковски.

„ В идващите дни следва малко по-динамично време, в Централна и Източна България в петък и събота, като в събота особено тези процеси ще обиден и обособени елементи на крайбрежието. От неделя нататък стартира парещ интервал, като към средата и края на другата седмица чакаме стойности на термометрите в най-топлата част на денонощието до 40 градуса, а тук-там и над 40 градуса “, приключи Николай Василковски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР