Стопкадри Нова ТвГЕРБ увеличава преднината си пред ПП-ДБ преди изборите,

...
Стопкадри Нова ТвГЕРБ увеличава преднината си пред ПП-ДБ преди изборите,
Коментари Харесай

Ганев, „Тренд“: Ерозията в ПП-ДБ доведе до увеличаване на преднината на ГЕРБ преди изборите

Стопкадри Нова Тв

ГЕРБ усилва преднината си пред ПП-ДБ преди изборите, сочи най-новото социологическо изследване на „ Тренд “, направено по поръчка на „ Нова Броудкастинг Груп “ и „ 24 часа “.

Според Димитър Ганев от „ Тренд “ причина за това не е растеж при ГЕРБ, а ерозията в ПП-ДБ.

Коалиция сред две партии ще е доста сложна, даже първите две, сумарно ГЕРБ и ПП-ДБ, имат резултат към 40 и малко %, които не им стигат за независимо ръководство. Те ще бъдат доближени до 121 депутата, само че даже и да имат 120 или 121, мъчно се ръководи по този метод, сподели за Нова Тв Ганев.

В момента е ГЕРБ първи с 24.9, пред ПП-ДБ – 15,5, Движение за права и свободи – 14.4 „ Възраждане “ – 14.2, и Българска социалистическа партия – 9,1.

Ганев изрази мнение, че съществуват три разновидността за държавното управление след вота на 9 юни.

Варинат едно е повтаряне на сглобката с ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи или друга партия, с цел да има съглашение за болшинство. Вариант две е ГЕРБ, Движение за права и свободи и трета партия, само че изключвам „ Възраждане “, защото всички партии споделиха, че заради идеологически аргументи не биха влезнали в коалиция с нея. Така че третата партия може да бъде Българска социалистическа партия или Има Такъв Народ, което е хипотетично. Третият вид са избори, съобщи Ганев.

Последният посочи, че не трябва да се чакат революционни промени в процентите за всяка партия в границите на тази акция за изборите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР