Стопкадри Нова нюзУправителят на един от големите фамилни магазини в

...
Стопкадри Нова нюзУправителят на един от големите фамилни магазини в
Коментари Харесай

Обявиха цената на агнешкото за Великден

Стопкадри Нова нюз

Управителят на един от огромните фамилни магазини в Пловдив Дафинка Дългарова разгласи, че не чака цената на агнешкото месо да се увеличи доста за Великден.

Аз считам, че ще има леко повишаване на цената по отношение на предходната година и това е поради по-високата изкупна цена на живото тегло и едновременното търсене на месо агнешко месо, защото двата празника се сляха - Великден и Гергьовден, съобщи за „ Твоят ден “ тя.



Далгърова разкри по Нова Тв, че при тях агнешкия бут е 28,69 лв., а толкоз почти коства и плешката, като не скри, че на пазара се продава замразено импорт месо от Испания, Нова Зеландия и Северна Македония, и все по-трудно се намира българското.



Нейната прогноза е, че на великденските празници агнешкото  ще скочи, само че не доста, и допуска, че това ще е с 10 %, което значи цени към 32 лв. или малко повече за кг.

Що се отнася до цената яйцата, Далгърова я дефинира като постоянна и посочи, че продават единствено български яйца на разнообразни компании против 35-40 стотинки едното.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР