Стопкадри Нова нюзРакът на гърдата е най-често срещан при жените,

...
Стопкадри Нова нюзРакът на гърдата е най-често срещан при жените,
Коментари Харесай

Гинеколог разкри какви проблеми може да възникнат след лечение на рак на гърдата

Стопкадри Нова нюз

Ракът на гърдата е най-често срещан при дамите, тъй като се диагностицира при една от всеки 10.

Заболяването в най-чести случаи се лекува, в случай че се открие в точния момент, само че даже след прощаване с диагнозата за някои от пациентките стартират други проблеми.

За тях приказва лекар Ксения Чайковска, която е акушер-гинеколог.



След лекуването част от типовете карциноми се дължат на хормоналния дисбаланс на организма, което води до избрани положения, като недоразвитост на влагалище и други съответни проблеми, сподели по Нова нюз експертът.

Ракът на гърдата не зависи от възрастта на дамите и това е доста строго самостоятелно по отношение на това какво лекуване е подбрано за съответната пациентка. Има други групи пациентки, които са предразположени към развиването на подобен вид заболяване, като стартираме с вагиналната недоразвитост, добави Чайковская.

Вагиналната недоразвитост съставлява необратимо положението денем в менопауза. Тогава поради неналичието на естроген се получава изтъняване на стените и навлажняване, и оттова идват положенията със срутване и намаляване на влагалището, чести урологични инфекции, болки по време на сексуален акт, дискомфорт и сърбеж, продължи лекарят.

За тези положения има лекуване, като при дамите, които нямат менопауза нехормоналното лекуване е хормонно заместваща терапия и с него се реализират чудесни резултати. Това са кремове, които се употребяват локално или таблетки, които се пият всеки ден. Защото за една жена на 60 години не е доста окей да пие хормонален препарат, а естрогеновите местни кремове са страхотни, само че не могат да се употребяват непрекъснато, съобщи още Ксения Чайковская.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР