Стопкадри бТВЦветанка Ризова разпъна на кръст акад. Николай Денков с

...
Стопкадри бТВЦветанка Ризова разпъна на кръст акад. Николай Денков с
Коментари Харесай

Денков се вбеси след въпроси за Радев: Той не може да ми казва какво да правя

Стопкадри бТВ

Цветанка Ризова разпъна на кръст акад. Николай Денков с неуместни въпроси за Румен Радев.

„ Как се почувствахте, когато президентът Ви връчи мандата и Ви сподели, че не би трябвало да бъде осъществен, а след това кръгом и ви обърна тил “, попита своя посетител водещата на „ Лице в лице “ по бТВ.

„ Какво да ви кажа, аз чаках да има някакви рецензии, това е обикновено сигурно, само че сигурно не чаках, че ще работи по този метод. Защото аз мисля, че той беше по този начин зад границата на това, което е задоволително в този случай. Аз постоянно съм се отнасял и към президентство и към другите институции по съответния метод институционално. Неговата задача в този случай, това е вторият мандат, е да го връчи и в случай че има някакви мнения, да каже. Но несъмнено не считам, че е негова работа да споделя: Не го изпълнявайте. Това не беше правилно “, отговори акад. Денков.



„ Той направи една спогодба, че не го прави персонално към мен, което е добре, само че аз мисля, че той няма право да споделя, че този мандат не би трябвало да се извършва. Аз пристигам там, като излъчвам парламентарни групи, аз не съм длъжностен министър, с цел да може да ми споделя какво да върша. Идвам там с мандат, който би трябвало да извърша. Ако някой ще ми каже, че този мандат не би трябвало да се извършва, това са парламентарните групи. Това е институционалния метод и аз мисля, че той го наруши в този случай “, добави Николай Денков.

„ Вие бяхте министър в три негови служебни държавни управления. Как Ви предложения, а в този момент кръгом и без да ви подаде ръка “, последва нов въпрос на Ризова.

„ Това не мога да кажа. Това, което знам е, че персонално той ме предложения, явно някой ме беше показал. Мога да кажа, че работихме доста добре, аз нито една отрицателна дума не мога да кажа в това отношение. Никога не ми се е бъркал в работата, имах независимост да си назначавам екипите, за разлика от някои други министри. Така че неприятна дума за този интервал аз не мога да кажа “, призна акад. Денков.

„ Какво се случи, че този, който той стартира, на процедура ви назова самозванец. Какво се случи сред вас? “, продължи да пита журналистката.

„ Друг път също съм го казвал, тази дума за мен, аз не я одобрявам по никакъв метод, тъй че по-скоро него би трябвало да питате “, сбит бе Денков.

„ Вие, нямате ли визия какво се случи “, отвърна Ризова.

„ Между другото, мисля, че разделянето, най-малко в това, което виждаме, по този начин да кажа на макрониво е, че има съществени запаси от другата страна, когато става дума за цялостното европейско и евроатлантическо развиване на България. Аз съм уверен европеец, постоянно съм го казвал, и евентуално със старта на войната в Украйна и след нападението на Русия, там почнаха да се появяват тези пукнатини “, съобщи акад. Николай Денков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР