Стопкадри бТВПрезидентът на Украйна в периода 2014-2019 Петро Порошенко определи

...
Стопкадри бТВПрезидентът на Украйна в периода 2014-2019 Петро Порошенко определи
Коментари Харесай

Петро Порошенко пред бТВ: На Путин не му трябва Крим и Украйна, а цяла Европа

Стопкадри бТВ

Президентът на Украйна в интервала 2014-2019 Петро Порошенко дефинира Владимир Путин като вманиачен император пред бТВ.

Когато бях президент на Украйна, ми споделяха: Нека дадем на Путин Донбас. Аз отговарях: Той няма потребност от Крим. Ами, тогава, споделят ми: Нека му дадем Донбас и Крим, може би тогава ще има мир. Аз споделям: На него нито Крим, нито Донбас са му нужни, съобщи Порошенко.



И в този момент мога да ви кажа отново, че Путин няма потребност от Донбас, няма потребност от Крим, даже няма потребност от Украйна. Той се стреми към цяла Европа. Той е вманиачен император. Той желае да държи Украйна като част от съветската империя, добави Петро.



Но на следващия ден той може да каже, че Полша би трябвало да стане част от съветската империя, а по-късно в България да стане част от съветската империя, балтийските страни да са част от съветската империя, Финландия – също, съобщи още Порошенко.

Това е доказателство, че не би трябвало да се има доверие на Путин, и на второ място, че не би трябвало да има боязън от Путин. Ние имаме доста ефикасен и доста мощен договарящ за мир, най-хубавия посланик. Това са въоръжените сили на Украйна и не е по-слаб от Путин. Това е най-краткия път към реализиране на мир, разяснява Петро Порошенко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР