Стопкадри бТВДаниел Лорер от ПП-ДБ каза, че всички в парламента

...
Стопкадри бТВДаниел Лорер от ПП-ДБ каза, че всички в парламента
Коментари Харесай

Даниел Лорер, ПП-ДБ: Съдиите ще са независими, а прокурорите - отговорни

Стопкадри бТВ

Даниел Лорер от ПП-ДБ сподели, че всички в Народното събрание са положили големи старания да одобряват бюджета.

Те са заседавали от 9 сутринта през вчерашния ден до 6 часа сутринта през днешния ден, с цел да поправят нещо, което служебния кабинет отказал да свърши.

А точно да внесе бюджет на страната още при започване на годината, както неведнъж призовавали.



Това, което е извънредно значимо да знаят всички български жители е, че този бюджет за България извършва нашите съществени обещания да няма понижени обществени придобивки, да няма недостиг над 3 % и дружно с това да запазим налозите тъкмо там, където си бяха, сподели Лорер в „ Лице в лице “.

Той направи и коментар и за разделянето на правосъдния съвет на съдийски съвет и прокурорски съвет. 



Основното, което би трябвало да знаем е, че съдиите би трябвало да са самостоятелни, а прокурорите виновни и отчетни пред Народното събрание. Ето за какво, съдиите ще се избират от Съдебен съвет, който е доминиран от съдии. В него ще има повече съдии и по-малко политическа квота, а пък прокурорите противоположното, защото те би трябвало да бъдат отчетни пред хората по какъв начин работят. Всички знаем, че каузи на трупчета или каузи на стероиди, са безусловно неприемливи в една правова страна, тъй че политическа отговорност за тях би трябвало да има. Ето за какво, бъдещия прокурорски съвет ще бъде доминиран и от политическата квота там, добави Даниел Лорер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР