Стопкадър Sportal TVТреньорът на Спартак Димитър Димитров коментира играта на

...
Стопкадър Sportal TVТреньорът на Спартак Димитър Димитров коментира играта на
Коментари Харесай

Херо: Ако Спартак вкарва, ще печели точки

Стопкадър Sportal TV

Треньорът на Спартак Димитър Димитров разяснява играта на своите при триумфа с 4:1 над Добруджа. Като някогашен селекционер на държавния отбор Херо даде мнение и за загубата на България в първия мач от евроквалификациите против Черна гора.

Ето какво съобщи Димитър Димитров:

„ Действително контролна среща, за мен резултатът не е значим, значими си настройката и игровото държание на тима. През първото полувреме не бяхме добре настроени, имаше подценяване на обстановката, до момента в който през второто полувреме най-малко нещата малко се усъвършенстваха. Дадохме опция на множеството футболисти, тези, които по-малко са играли, да имат игрово време, само че като цяло считам, че е една потребна инспекция, тъй като поддържа игровия темп. Основната ни цел, несъмнено, е спасението в efbet Лига, само че пък против Лудогорец за Купата ще се опитаме да играем оптимално съществено. Ще имаме изчезнали футболисти, имаме двама осъдени и най-вероятно Иван Йорданов няма право да играе, само че все пак ще опитаме да вземем максимума с този състав. Иначе в шампионата, в случай че успеем да решим казуса с реализацията на голове, считам, че нашият тим ще има доста по-различен точков актив. Видяхте и последните срещи против Локомотив София и ЦСКА в София. Ние, изключително против ЦСКА, бяхме равностойни, а с Локомотив имахме очевидно и тотално предимство в целия мач, само че неналичието на реализация, неналичието на може би на самочувствие пред гола, ни попречи да спечелим, особено в мача с Локомотив. Това е много сериозен проблем.

Що се отнася до националния тим, тъпо, че загубихме от Черна гора, тъй като противникът не ни превъзхождаше, дори е по-слаб от нашия тим, само че като цяло имахме проблеми и фактически те се видяха на терена. Това обаче е работа на спортно-техническото управление, да проучват и да видят нещата, и да си създадат нужните разбори. Като цяло не би трябвало да изпадаме в крайности, т.е., в този момент да отхвърляме всичко това, което се пробва да се прави в националния тим. Нека да гледаме с оптимизъм, тъй като ние, българите, сме на хората на двете крайности. Както отхвърляме всичко, по този начин и възхваляваме. Аз като биехме, споделих,  че не би трябвало да бъдем чак толкоз доста във висините, а да бъдем по-реални, тъй като мачовете, които изиграхме, не бяха такива съперниците, с цел да си създадем някакви генерални извади. В квалификациите ние действително ще се опитаме да покажем действително нашите качества, нашите благоприятни условия като капацитет. Говори се за някакво подмладяване, само че аз несъмнено имам малко по-различна позиция. Смятам, че в националния тим би трябвало да играят най-хубавите, които са сега като положение, тъй като въпреки всичко това е огледалото на българския футбол. Но политиката на управлението на Футболния съюз е малко по-различна. Но в края на краищата всеки си има мнение и в това отношение като всеки един българин аз им искам от все сърце триумф и да заличат отрицателния резултат, който беше с Черна гора. “

Sportal.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР