Стопкадър: novini.bgСлужебният премиер предаде властта на новия редовен кабинет.С голямо

...
Стопкадър: novini.bgСлужебният премиер предаде властта на новия редовен кабинет.С голямо
Коментари Харесай

Гълъб Донев предаде властта. Денков: Гърбина да ни е яка

Стопкадър: novini.bg

Служебният министър председател съобщи властта на новия постоянен кабинет.

С огромно задоволство и горделивост предоставяме ръководството на страната на постоянно държавно управление. То дава вяра, че ще бъдат решавани предпочитаните и съществени проблеми на българските жители и бизнес. Тази вяра може да прерасне в доверие и сигурност, в случай че решавате всички цели на България. Това съобщи досегашният длъжностен премиер Гълъб Донев при формалното предаване на властта на акад. Николай Денков в Министерски съвет.

Донев означи, че за последните 10 месеца служебната власт е свършила голяма по размер работа и изрази вяра, че постоянното държавно управление ще продължи с последователност някои от главните цели на служебния кабинет, написа novini.bg.

Убеден съм и се веселя на заявената последователност на целите и че няма да се пренебрегне достиженията и резултатите на служебното държавно управление. Направихме транспарантна и налична средата в Министерски съвет. За първи път организирахме отворени порти, за първи път български жители влязоха в постройката на изпълнителната власт. Не се отхвърляйте от тази концепция, дано вратите на Министерски съвет стоят отворени когато и да е за българските жители, апелира Гълъб Донев.

На край той пожела сполучлива работа на новото държавно управление и го прикани да работи в полза на България, на българските жители и на българския бизнес, тъй че България да бъде едно привлекателно място за живот на нашите деца, които са нашето бъдеще.

От своя страна новият министър председател на страната акад. Николай Денков посочи, че няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере постоянно държавно управление.

„ Изненадан съм за какво това може да бъде проблем както за някои от партиите, по този начин и за някои институции като президентската. Моят апел е с избора на този нов кабинет да забравим за негативизма и да създадем всичко допустимо да предадем властта и да стартираме да работим оптимално бързо за българските жители и бизнес “, сподели министър председателят Денков.

Той разясни, че в една парламентарна република целите се дефинират от Народното събрание.

По тази причина не разбрах смисъла на този акт да бъдат освободени всички зам.-министри. Това по никакън метод не ни оказва помощ да имаме последователност. В МОН, да вземем за пример, предстоят национални външи оценения, тъй че дано да погледнем и делата, освен думите, отбеляза Николай Денков.

„ Истината е, че за един министър триумфите са значими, само че по-важни са проблемите, които стоят във всяко едно министерство “, добави още той.

„ Гърбина да ни е яка, че това ни чака “, приключи акад. Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР