Стопкадър Нова ТвСпоред адвокат Людмил Рангелов полицаят, който стреля по

...
Стопкадър Нова ТвСпоред адвокат Людмил Рангелов полицаят, който стреля по
Коментари Харесай

Адв. Рангелов: Полицаят е спазил закона при стрелбата срещу 18-годишния младеж

Стопкадър Нова Тв

Според юрист Людмил Рангелов служителят на реда, който стреля по 18-годишно момче в София, е спазил условията на закона.

Впоследствие младежът умря, а казусът породи разнообразни мнения по отношение на дейностите на служителя на реда.

Полицаят е работил в цялостен синхрон със законовата наредба, която му позволява да използва оръжие. Имаме лице, което е направило тежко съзнателно закононарушение и което бяга. Имаме устно и гласно предизвестие и изстрели във въздуха, имаме всички предпоставки, с цел да се употребява оръжие, сподели по Нова Тв адв. Рангелов.

Липсва негативната причина, а точно че не може да се употребява оръжие следователно, в случай че се заплашва живота на други хора, само че тука нямаме това изискване. Също по този начин не може да се употребява оръжие, когато става дума за ненасилническо закононарушение, при което причинителя не заплашва по някакъв метод живота на други хора, добави той.

Перфектно са спазени разпоредбите, а що се отнася до потребление на стоп патрон, на 100 метра разстояние няма по какъв начин да се употребява подобен, тъй че и оръжието, и боеприпаса, който е употребен, са изцяло в естетика със законодателството. В този случай не виждам нито демонстрация на полицейско принуждение, нито практикуване на полицейски произвол, сподели още адв. Людмил Рангелов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР