Стопкадър Нова ТвПроф. Тодор Кантарджиев предупреди за опасен вирус, който

...
Стопкадър Нова ТвПроф. Тодор Кантарджиев предупреди за опасен вирус, който
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Борете грипа с луканка и суджук

Стопкадър Нова Тв

Проф. Тодор Кантарджиев предизвести за рисков вирус, който върлува сега у нас.

Той разгласи също по какъв начин можем да се оправим с грипа.

Професорът разкри, че съгласно данни на Националния център по заразни заболявания от през вчерашния ден на над 250 проучвания на материали от деца с респираторни болести, най-вече има респираторен синцитиален вирус.

Предишната седмица най-вече бяха риновирусите, само че в този момент е респираторния вирус. При децата той провокира една доста неприятна кашлица, която за жалост не минава за една-две седмици и е доста продължителна, а за най-възрастните хора пък респираторния вирус е доста рисков. Опасен е колкото грип, съобщи в „ На фокус “ Кантарджиев.

Грипът настава от ден на ден и към този момент през последната седмица е повече от 6 пъти повече от ковид. От грип В болните са малко под един и половина %, значи на 100 заболели от грип единствено един е болен от грип В, а всички са заболели от грип А, добави по Нова Тв той.

Кантарджиев предложи да се пазим от грипа както с консумация на кисело зеле, туршия, кисело мляко и умерена приложимост на алкохол, по този начин и с трайни салами.

Хапвайте луканка и суджук срещу грип. Те съдържат лактобацили, които са трайни, усъвършенстват работата на храносмилателния тракт и отделят субстанции, които са доста потребни за имунната ни система, сподели още проф. Тодор Кантарджиев.

Според него пика на грипа у нас ще настъпи през февруари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР