Стопкадър Нова ТвПремиерът на България коментира актуални политически теми по

...
Стопкадър Нова ТвПремиерът на България коментира актуални политически теми по
Коментари Харесай

Денков от Вилнюс: Не подкрепяме използване на касетъчни бомби

Стопкадър Нова Тв

Премиерът на България разяснява настоящи политически тематики по време на значимата среща във Вилнюс. 

Не поддържаме потребление на касетъчни бомби. Това разяснява министър председателят Николай Денков от Литва, където се организира Среща на върха на НАТО. Той посочи, че сме подписали споразумение и нямаме сходен вид бомби.

„ Русия освен, че не е подписала това съглашение, само че употребява редовно касетъчни бомби в Сирия и във войната в Украйна. Няма по какъв начин да упрекваме Украйна, че търси решение. Без ние да поддържаме тяхното потребление ”, посочи министър-председателят, представен от Нова Тв.

За присъединението на Украйна в НАТО, Денков разясни, че страната има цялостна поддръжка, само че в бъдеще. „ Трябва да бъдат изпълнени изискванията за банкет и всички страни членки да дадат единодушие. Думата „ покана ” я има в официалното съобщение, но е под тези две условия ”, посочи той.

Критиките от президента

Денков е на мнение, че институциите би трябвало да си приказват като институции. „ Всяко мое решение го взимам по съвест. То има една единствена цел - да обезпечи отбрана на страната от всеки един риск, който се появява. Не се различавам в такива рецензии ”, сподели министър председателят.

Визитата на Зеленски

Според него въпросът е за какво „ президентът Зеленски не се е обадил на президента Радев ”. „ Имаше значими аргументи за срещата в България - двата документа, които подписахме, и другите срещи. Казах, че на драго сърце ще бъда негов хазаин ”, разясни Денков. 

„ Желанието да създадем среща би трябвало да е взаимно. Ако някой има въпроси за какво не е минало през Президентството - би трябвало да си отговори на този въпрос ”, сподели още министър-председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР