Стопкадър Нова ТвПолитологът Светослав Малинов осъди остро последните изявления на

...
Стопкадър Нова ТвПолитологът Светослав Малинов осъди остро последните изявления на
Коментари Харесай

Политолог: Ако „Възраждане“ говореха така в Германия, тази партия щеше да бъде забранена

Стопкадър Нова Тв

Политологът Светослав Малинов осъди остро последните изказвания на водача на „ Възраждане “, провокиращи принуждение и експанзия, които доведоха до напрежение, както сред партията и държавното управление, по този начин и в обществото.

„ Свидетели сме на непрекъснато възходящото ескалиращото сладкодумство на партия „ Възраждане “, най-много на нейния водач. Нещата в действителност са невиждани и аз не си припомням сходен вид коренно говорене в българския парламент. Толкова дълго време и толкоз ескалиращо “, сподели в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Малинов.

„ Искам единствено да отбележа, че всяка народна власт си има характерни форми на отбрана от сходен вид говорене, тирада на омразата и по този начин нататък.

Нашите прагове обаче - законови и конституционно, са доста ниски.

Аз мога умерено да кажа, познавайки немското законодателство, че такова говорене в границите на Конституцията на Федералната Република, щеше от дълго време да бъде глобено и партията „ Възраждане “ щеше да бъде на ръба на възбраната или може би щеше да бъде неразрешена.

Повтарям, поради това говорене тези послания и това основаване на напрежение “, добави политологът.

„ На доста места, примерно от времето на Европейския парламент, поради част от директните неистини депутатите от „ Възраждане “ щяха да бъдат глобявани, лишавани от право на говорене и евентуално от други придобивки, които има всеки един народен представител. Да, те имат имунитет, имат право на изказ, само че в случай че не лъжат, в случай че не провокират напрежение и податливост към принуждение “, сподели още Светослав Малинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР