Стопкадър Нова ТвМрачна прогноза за времето в близките дни направи

...
Стопкадър Нова ТвМрачна прогноза за времето в близките дни направи
Коментари Харесай

Климатолог: Валежите вече наводняват 100 къщи заради нашата немарливост

Стопкадър Нова Тв

Мрачна прогноза за времето в околните дни направи Симеон Матев.

Климатологът изясни също за какво се надовняват от ден на ден къщи.

„ Днес и на следващия ден ще вали освен в Етрополе, само че и в 50% от територията на страната има условия да паднат обилни превалявания по количество. Заради преовлажнената земя след преваляванията тази вода са отича бързо по реките и в случай че те са запушени или по някакъв метод отичането на водата е възпрепятствено, се получават неприятни обстановки. Колко доста превалявания ще паднат, за два-три дни цялата месечна норма “, сподели по Нова Тв Матев.

„ Големият проблем на тези превалявания е, че не са единствено за два-три дни, ами падат в границите на няколко часа. Представете си множеството наводнения стават, когато паднат 50 литра на квадратен метър за към един час. Това са пет огромни кофи, изсипани върху един квадратен метър, само че този един квадратен метър умножете го по цялата почва, върху която е паднал този дъжд и вижте защо става дума. 50 литрови бутилки вода си ги представете на квадрат. Изсипани съвсем по едно и също време в границите на към час. Вижте за каква вода става въпрос, когато някой не си е приключил работата “, сподели още Матев.

„ Трябва да кажем, че главната причина за наводненията, е огромния дъжд. Но не за пръв път вали толкоз, случва се всяка година, и в случай че преди естествен дъжд можеше да наводни 20-30 къщи, то поради нашата небрежност и отношение към природата, към този момент се наводняват не 20-30, ами 80 -100. Това вършим ние. Не се приготвяме задоволително, не сме адаптивни, отпуснати пари, несвършена работа, работа на прокуратурата, кой по какъв начин ще си гледа работата, само че страда елементарният човек “, разяснява още Симеон Матев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР