Стопкадър Нова ТвКучета живеят в мизерия в приют за животни

...
Стопкадър Нова ТвКучета живеят в мизерия в приют за животни
Коментари Харесай

Кучета живеят в ужасни условия в столичен приют

Стопкадър Нова Тв

Кучета живеят в бедност в подслон за животни в София.

В тесни и непочистени кафези, без вода, светлина и грижа. Множество кучета живеят в потресаващи условия в клиниката за бездомни животни в столичния регион „ Връбница “. За това алармират в обществените мрежи доброволци, които са посетили мястото. По думите им в приютът е стационар на клиника, в който изпращат кучетата, откакто бъдат кастрирани. Стига се до там преди ден едно от животните да почине, до момента в който доброволци се пробват да го спасят, осведоми Нова Тв.

Според Мирослав Петров почистването на клетките е изцяло несъответстващо. „ Това, което се случи предните дни в този подслон беше ужасяващо. Наричам мястото подслон, тъй като от клиниката назовават мястото по този начин, с цел да се възползват и да не ни позволяват  като доброволци и Неправителствени организации да влизаме вътре и да се грижим за животните. Те живеят в ужасяващи условия ”, акцентира той.

По думите на Методи Димитров в клиниката се кастрират животни наново, клетките се мият без животните да бъдат вадени. „ Това е геноцид против тях. Хората, които работят тук, ненавиждат животните ”, сподели Димитров.

Общинският консултант Марта Георгиева посочи, че мястото не е клиника в същинския смисъл на думата, а животните не се хранят и не се лекуват.

Лазар Петрунов, шеф на дирекция " Околна среда " в Столична община добави, че усещанията му от клиниката не са положителни. " Общинското дружество „ Екоравновесие ” има известни усложнения с личния състав. Непрекъснато се търси нов личен състав. Обръщали сме се за подпомагане от неправителствения бранш ”, сподели той. По думите му се изчаква публична позиция на ОДБХ. „ Настоящото управление е прекомерно решено да промени обстановката в клиниката, прави се и финансов разбор на цялата активност ”, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР