Стопкадър Нова ТвКой е по-виновен на пътя? Шофьори, велосипедисти, пешеходци

...
Стопкадър Нова ТвКой е по-виновен на пътя? Шофьори, велосипедисти, пешеходци
Коментари Харесай

Адвокат: Само за малка част от нарушенията на пътя се налагат санкции

Стопкадър Нова Тв

Кой е по-виновен на пътя? Шофьори, велосипедисти, пешеходци или водачи на тротинентки. Своята позиция по тематиката изрази юрист Йорданка Бекирска.

„ Отговорността е персонална и е на всеки поотделно, и по-късно всички дружно сме виновни. Реално законът за придвижване по пътищата е е най-нарушаваният закон, с който най-вече се злоупотребява, като изключим Наказателния кодекс. Истината е, че всеки един от изброените участници е виновен, и когато имаме държание, което нарушава откритите правила, то в действителност пречи на останалите, които се движат. Ние, бидейки извършител в една обстановка, в която ние минаваме на червен светофар да речем, тогава застрашаваме непознат живот и това осъзнаване следва да  бъде възприето “, разяснява в „ Пресечна точка “ по Нова Тв Бекирска.

„ Проблемът е, че се глобяват доста дребна част от тези нарушавания, една доста дребна част, да речем 5%. Не познавам статистиката, само че виждам, и това което в действителност може да бъде регулатор и може да откри едно държание в действителност на безвредни пътища, са с изключение на положителните пътища и глобите. Защото това е единственото, което в действителност може да породи резултат, глобите и сътветното им използване “, добави Йорданка Бекирска.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР