Стопкадър Нова ТвИзвестен наш социолог коментира промените в Конституцията, които

...
Стопкадър Нова ТвИзвестен наш социолог коментира промените в Конституцията, които
Коментари Харесай

Андрей Райчев: 6 септември е най-подходящ за Национален празник

Стопкадър Нова Тв

Известен наш социолог разяснява измененията в Конституцията, които изготвят общо ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Според Андрей Райчев ръководещите са вкарали в тези промени три други фрази - служебното държавно управление, мандатността на кметовете и Националния празник.

Тези три фрази са толкоз мощни, толкоз възбуждащи и толкоз повече хората схващат от тях, че за другото въобще не се приказва, сподели по Нова Тв Райчев.

Тази история стартира като история против Гешев, Борисов и Пеевски. И тогава беше по този начин на работата по единодушие и по едно вълшебно видоизменение на съзнанието на нашите прокурори Гешев даде фира, само че той не е съперник, добави Райчев.

Според него властта под паника пробва да откри легитимност на своето ръководство, като вкарва тези три тематики.

Първо, въпроса за Националния празник. Те вкарват тематиката Русия е гадна. Трети март не е подобаващ за народен празник, държан е не поради Русия, а поради Санстефанския контракт. 24 май също не е подобаващ, защото брятата Кирил и Методий в никакъв случай не са били в България, 6 септември е подобаващ за Национален празник, добави Райчев.

Второ, въпросът е служебното държавно управление - Радев е непоносим, и трето, не повече от два мандата за кмет, на ГЕРБ би трябвало да им се вземат кметовете, изясни Райчев.

Това са три извънредно глупави фрази, тъй като Трети март не е съветски празник, а служебните държавни управления, Радевските държавни управления, на неговите съперници им писнаха, доста бяха дълги, дали бяха сполучливи или не, това е различен въпрос, само че 20 пъти ние към този момент имаме служебно държавно управление, което вади страната от рецесията. Пипваме тоя механизъм, тъй като би трябвало да се направи нещо, уточни социологът.

Разбира се, кметовете са най-голямата идиотщина, тъй като хората са избрали кмета четири пъти и апропо това са цъфтящите общини. В случая ръководещите са получили властта наужким и те търсят да оправдаят своето властово изтощение, сподели още Райчев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР