Стопкадър Нова ТвИгуменът на Рилския манастир дядо Евлоги каза какъв

...
Стопкадър Нова ТвИгуменът на Рилския манастир дядо Евлоги каза какъв
Коментари Харесай

Дядо Евлоги: Патриах Неофит покоряваше всички с благост и усмивка

Стопкадър Нова Тв

Игуменът на Рилския манастир дядо Евлоги сподели какъв човек е бил патриарх Неофит.

Още като студенти в Духовната академия ми направи доста мощно усещане неговата доброта, благост и усмивка, с която покоряваше всички, и най-много с добра душа. В идващите години до ден сегашен подобен остана за мен в моите мемоари, стартира по Нова Тв Евлоги.

Неговият живот е образец за всички нас и от него можем и  трябва да се учим, тъй като малко са такива духовни персони с подобен мощен дух и мощна религия в бога, добави той.

На българската черква той даде мир, даде обич, даде доброта, даде положителния образец за всички духовници, за всички миряни, по какъв начин би трябвало един християнин да живее в обществото. И както спасителят е споделил, че ние сме солта на света, нашата светлина би трябвало да свети за всички, сподели още Евлоги.

Откровено казано през последните години идваше по-рядко в Рилския манастир, само че ми е признавал, че е бил желал като млад духовник да постъпи в Рилския манастир. Заради неговата тясна връзка с патриарх Максим обаче, се наложило да бъде подстриган в Троянски манастир, разкри дядо Евлоги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР