Стопкадър Нова нюзВарненският сервитьор Искрен Илиев е бесен от предложението

...
Стопкадър Нова нюзВарненският сервитьор Искрен Илиев е бесен от предложението
Коментари Харесай

Сервитьор скочи на Асен Василев заради бакшишите

Стопкадър Нова нюз

Варненският сервитьор Искрен Илиев е гневен от предлагането на финансовия министър бакшишите да се таксуват с налози.

Такова решение наподобява неуместно и удря съществено по нашия имидж. Призовавам Асен Василев да отдръпна предлагането. Искам да го попитам също, каква е задачата на това облагане - повече пари за опазване на здравето, лекари и социална сигурност или това са един пари, които целят попълване на бюджета от други места, където не е съумяла фискалната политика да събере тези пари, сподели по Нова нюз Илиев.



Ако такова предложение бъде признато, ще би трябвало да питаме клиентите дали ще желаят да оставят бакшиш или не, което за мен е един тип несериозно, защото бакшишът не е наложителна част от сметката. Това значи, че би трябвало да ги питаме, с цел да можем да преценим какъв брой такси да начислим към сметката и съгласно мен това ще протеинизира до известна степен взаимоотношенията сред сервитьори и посетители на ресторанта, добави той.

Аз по обучение съм и правист и пет години съм учил. След като излязох на пазара на труда като правист, заплатата, която получавах, беше в размер на 1000 до 1200-300 лв., което като човек в моята състояние с две деца, е извънредно незадоволително. От тази специалност в този момент изкарвам доста по-висок приход, някъде към междинната за страната запрлата. Що се отнася до самия бакшиш, той може би покрива половината или повече от половината от прихода, който докарвам на месец, сподели още Искрен Илиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР