Стопкадър Нова нюзТреньорът на Нургюл Салимова посочи основния проблем на

...
Стопкадър Нова нюзТреньорът на Нургюл Салимова посочи основния проблем на
Коментари Харесай

Треньорът на Нургюл Салимова посочи основния проблем на нашия шахмат

Стопкадър Нова нюз

Треньорът на Нургюл Салимова уточни главния проблем на българския шахмат, само че е на мнение, че той може да бъде решен, в случай че водещите хора в този спорт загърбят ползите и и се обединят.

Живко Жеков направи това изказване три дни, откакто женският тим на България стана европейски първенец.

Участието на девойките в това съревнование не беше финансирано от държавни органи, защото федерацията, която съумя да издейства това присъединяване, е неотдавна и няма лиценз, сподели по Нова нюз Жеков.

Проблемът е, че вършим доста федерации и който не е в ръководещата федерация, прави своя и по тази причина се народиха доста федерации, добави той. 

Според него хората от федерацията, която е представлявана от Милен Василев и с почетен ръководител Антоанета Стефанова, и членовете на другата федерация, би трябвало да проведат работна среща с работна група и да стигнат до решение, което да е от изгода на българския шахмат.

Едните имат позициите в Международната федерация, другите пък имат лицензи. То е толкоз смешно, 20 индивида, които се занимават. Желание за реализиране на съглашение има, само че има и заболели упоритости, и някои хора към момента не могат да преглътнат егото си. Има ги и в едната федерация, и в другата. В разнообразни моменти разнообразни хора не могат да създадат крачка обратно, сподели още Живко Жеков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР