Стопкадър Нова нюзПроф. Ива Христов предупреди българите, че Ковид отново

...
Стопкадър Нова нюзПроф. Ива Христов предупреди българите, че Ковид отново
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Ковид върлува, тествайте се

Стопкадър Нова нюз

Проф. Ива Христов предизвести българите, че Ковид още веднъж върлува и ги посъветва да си вършат проби при неразположение.

Ковид е необятно публикуван у нас, само че хората не се тестват. При тези, които го вършат, се записват случаи. Новият подвариант на Омикрон, който потвърждаваме, увеличи % на заболяемост със 17% доникъде на декември при последното секвениране. При идното чакам да е много повече, сподели в „ Твоят ден “ шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Този нов подвариант има предимство и чакам, че тези 30 разновидности, за които говорихме, чакам той да измести другите и да се опита да направи някаква дребна вълна. Всъщност се сбъдват данните за Европа, където са покачва заболяемостта, а данните за Съединените Щати са, че към този момент към половината от вариантите са родствени и има нови подварианти на Омикрон, и с това се свързва тази нараснала заболяемост, добави тя.

В България заболяемостта се увеличи, защото хората не се имунизираха в този момент, когато пристигнаха новите ваксини и които в действителност щяха да ги предпазят. Така или другояче явно не го карат тежко, само че тестването, най-малко с бързите антигенни домашни, които се продават в аптеките, е целесъобразно, разяснява Христова.

Ако пробата е позитивен, дано да си останем най-малко една седмица у дома, без значение че на втория ден ще се почувстваме по-добре.  Организмът би трябвало да се възвърне добре и има потребност от по-дълго по този начин пролежаване, тъй като в случай че скочим при първите  усещания за усъвършенстване, има заплаха по този начин да се влошим още веднъж и да се появят затруднения, сподели още Ива Христова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР