Стопкадър Нова НюзНе очаквайте президентът да играе политически на предсрочните

...
Стопкадър Нова НюзНе очаквайте президентът да играе политически на предсрочните
Коментари Харесай

Политолог: Президентът прави партия за местните избори

Стопкадър Нова Нюз

Не очаквайте президентът да играе политически на предварителните парламентарни избори. Защото в действителност, първо времето е малко, и второ, той се надява на същата некадърност в идващото Народно заседание на партиите да образуват власт и той да продължи да ръководи служебно. Според мен той ще готви политическия си план за наесен, когато са локалните избори и там към този момент би бил стратегически целеустремен да построява локални структури, да има партия, която ще се развива, а не планове вид еднодневки. Проекти, които значително го изневеряват, планове, които той не може да управлява. Така че не очаквайте да го видите в този момент.

Това съобщи по Нова нюз политологът Цветанка Андреева.

Иначе имам съображение да считам, че ще конструира държавно управление след изборите на 2 април. Политически кабинет несъмнено би бил най-здравата формула, когато се носи ясна политическа отговорност. Имам поради, в случай че се конструира да е ясно с каква ориентировка е или в случай че реализираме коалиция, която обаче наподобява все по-невъзможна и отдалечаваща сред ГЕРБ и новия демократичен съюз „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Имаме вид, при който се приказва и за коалиция на остарели партии, добави Андреева.

Възможно също коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, която ненапълно чисто количествено наподобява постоянна, само че чисто идеологически не знам обаче дали тя съществува. За нея се приказва, само че дали може да се реализира. Според мен обаче държавно управление ще има, дали ще е програ,мно дали ще експертно, само че до локалните избори Народното събрание ще влезе в ролята си, сподели още Цветанка Андреева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР