Стопкадър NOVA NEWSЗа болните от диабет тип 1 деца има

...
Стопкадър NOVA NEWSЗа болните от диабет тип 1 деца има
Коментари Харесай

Доц.д-р Радка Савова: Диабетът при децата в България се увеличава

Стопкадър NOVA NEWS

За болните от диабет вид 1 деца има медикаменти с най-хубавите стандарти на лекуване, каквито са за цяла Европа. За страдание това заболяване се усилва, от 3 до 5 % се усилва годишно в Европа, а в България се удвоява и утроява през последните 10 години. То е обвързвано с факторите на околната среда, които предизвикат имунната система и основават серия автоимунни болести отвън захарния диабет - настъпателност и заболяване с една доста огромна ежедневна динамичност на кръвната глюкоза в доста необятни вариации. Донякъде е обвързвано с ускорената обмяна на веществата и растежа на децата, ненапълно обвързвано с непредсказуемия метод на хранене на живот и двигателна интензивност.

Това сподели доцент доктор Радка Савова от поделение по диабет в СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ в „ Социална мрежа “ по NOVA NEWS.

Знаете какво значи едно дете да се вкара в някакъв режим на физическа интензивност, на прочувствен статус на хранене и в този смисъл измерванията на кръвната глюкоза от кръвна захар, измерваме кръвната глюкоза 4-6 пъти дневно, дава една доста дребна моментна фотография от същинските съмнения на кръвната глюкоза. Тъй като както високите стойности, по този начин и ниските стойности основават спомагателни остри затруднения от диабетна кетоацидоза диабетна хикогликемия. Стойности под 3.5 вече са рискови, а стойности над 10 към този момент могат да засегнат очите и бъбреците на децата, добави Радка Савова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР