Стопкадър NOVA NEWSНе ме притеснява смъртта, няма как тя да

...
Стопкадър NOVA NEWSНе ме притеснява смъртта, няма как тя да
Коментари Харесай

Д-р Борис Таблов: Гледам на смъртта като могъщ противник

Стопкадър NOVA NEWS

Не ме тормози гибелта, няма по какъв начин тя да ме тормози, тъй като е неизбежна. Има две сигурни неща. Това е, че който се е родил, един ден ще загине в някакъв миг. Това съобщи за NOVA NEWS анестезиологът и реаниматор доктор Борис Таблов, който работи в Германия.

Ние, лекарите, които всеки ден се сблъскваме със гибелта, гледаме на нея като един доста всесилен съперник, който по този начин или другояче в последна сметка постоянно печели. Но нашата цел е да се опитаме да отложим този развой и да дадем на всеки малко повече живот в границите на земния му път. Така че гибелта не ме тормози и се отнасям към нея, както споделих като доста всесилен съперник, с голямо почитание и почит, добави доктор Таблов.

Той разкри и по какъв начин е написал книгата с разкази „ Мигове “

При нас дежурствата са доста тежки, по 24 часа. След тежко дежурство се връщам физически отпаднал и прочувствено мощно разчувствуван от някаква история, която е заела съзнанието ми, и това се излива като някаква форма на антистрес и отбрана на нервната система. Тогава пиша най-активно. Сега пиша когато и да е, когато съм свободен. Излизам на разходка край езерото в града, в който пребивавам, с цел да измисля някакъв сюжет, сядам и пиша, сподели още доктор Борис Таблов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР