Стопкадър бТВПроф. Ива Христова обяви, че случаите на грип у

...
Стопкадър бТВПроф. Ива Христова обяви, че случаите на грип у
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Случаите на грип вече са на ниски нива

Стопкадър бТВ

Проф. Ива Христова разгласи, че случаите на грип у нас понижават и в случай че пред болните са били 90 на 10 хиляди души, в този момент са паднали до 75.

Като цяло към този момент сме на един доста ниски равнища, само че дребното области, които пък по този начин изчакаха този интервал, с цел да покачат леко заболяемостта, са Враца, Монтана, Ловеч и Сливен. Това обаче са единични области и като цяло грипа е на доста по-ниска равнища, сподели по бТВ тя.

Сега данните на грипните вируси демонстрират, че се ускорява Грип В, което е предстоящо за края на вълната, тъй че стойностите са ниски и се успокояват се нещата, само че към момента има доста повече потвърдени грипни вируси, в сравнение с Ковид и другите вируси, съобщи още Христова.

Ковид е по-слаб по отношение на това, което беше и на едни доста ниски равнища сега - към два на случая на 100 хиляди за две седмици. Това е доста ниско равнище, само че грипът по този начин господства и това са и трендовете в Европа, с грип на ниски равнища към този момент. Той доближи пика при нас в края на януари и в този момент случаите понижават, разяснява Ива Хистова, която е шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР