Стопкадър бТВГоворителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова обяви резултатите

...
Стопкадър бТВГоворителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова обяви резултатите
Коментари Харесай

Гласът на прокуратурата: Семерджиев е вменеям и може да носи наказателна отговорност

Стопкадър бТВ

Говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова разгласи резултатите от експертизите на Георги Семерджиев, който умъртви две млади дами на пътя в София с персоналния си автомобил.

Експертизите, които бяха назначени в досъдебното произвеждане, са направени и техните изводи са предоставени на съда дружно с всички материали по делото. Както знаете, импортиран е обвинителен акт на 29 ноември. Специално експертизата, за която ме питахте, не открива обвиненият да е бил в положение да не може да схваща свойството и смисъла на осъщественото от него закононарушение или да управлява постъпките. Тоест, той, съгласно това което ние сме открили от досъдебното произвеждане, е вменяем и кадърен да носи наказателна отговорност, сподели за бТВ Петрова.

Относно помощта на полицайката Симона Радева, това е въпрос, който ще решат прокурорите, които следят досъдебното произвеждане за вероятно осъществено от служител на реда закононарушение. В разпита тя споделя, че се е обадил от телефона на един различен очевидец и я помолил да донесе стълба до дома му и тя го е сторила. Защо го е сторила, тя не разяснява това в разпита си. Какво ще бъде декларирано от нея в съда, следва да разберем, добави Десислава Петрова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР