Стопкадър бТВДепутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев продължи със скандалните

...
Стопкадър бТВДепутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев продължи със скандалните
Коментари Харесай

Искрен Митев в ефира на БТВ: Костадин Костадинов e заплашвал репортери

Стопкадър бТВ

Депутатът от " Продължаваме промяната " Искрен Митев продължи със скандалните изказвания за водача на " Възраждане ". Той съобщи, че Костадинов е заплашвал публицисти.

" Насилие, репресии и слабо законодателство. Това е обликът на " Възраждане ", който виждаме в Народното събрание. Неведнъж сме виждали Костадин Костадинов да заплашва репортери, които му задават неудобни въпроси, неведнъж сме виждали да приказва неща от трибуната, които много хора считат за неистина ", сподели Митев по бТВ. 

Как се стигна до пердах в пленарната зала на Народното събрание? Отговор на този въпрос потегли да дава Искрен Митев в студиото на бТВ, макар, че първи лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов прехвърли цялата виновност върху него.

Припомняме, че през вчерашния ден Митев съобщи от трибуната на Народно събрание: „ Стана ясно, че господин Копейкин продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро ”. Това извади Костадинов на трибуната, който в реплики с председателстващия съвещанието Кристиян Вигенин, назова Митев „ дръвник ”. На връщане към мястото си Костадинов се спря пред стола на Митев и депутатът от „ Продължаваме промяната ” го дръпна за вратовръзката. Това провокира меле в залата. Грозната сцена се разигра пред деца, които бяха на посещаване в Народно събрание и гледаха съвещанието от балкона.

Аз мисля, че всичко, което споделих от трибуната е правилно и имах право да го кажа. Като народен представител имам право да кажа каквото си желая от трибуната, сподели Митев за бТВ. Аз описах един облик. Той се разпозна в него. Стана и пристигна при мен с обиди. За мен това е принуждение, разяснява още Искрен Митев.

„ Грозна сцена. Аз по тази причина се извиних и на децата. Надявам се, че децата един ден ще живеят в свят, в който никой няма да се опасява да каже какво мисли от парламентарната естрада “, уточни Митев и добави, че съгласно него е дал образец на дребните, че „ човек би трябвало да е самоуверен и да каже какво мисли без да се опасява “.

„ Възраждане ” са станали като ГЕРБ, те и гласоподават като тях “, разясни Митев.

Той разяснява и какво наказване би трябвало да получи.

„ За мен най-голямото наказване е, че би трябвало да чувам лъжи от трибуната. Какво ще бъде моето административно наказване, считам, че господин Минчев ще вземе най-правилното решение. Не мисля, че ще ме пожали. Ще приема каквото реши “, сподели той.

Митев енергично отбрани Калина Константинова, на която опозицията желае оставката за изявлението ѝ за украинските бежанци.

„ Не мога да бъда напълно справедлив. Аз познавам Константинова от доста от дълго време, знам какъв човек е, с какви качества. Видях едно отчаяние в изявлението ѝ – хора, на които желаеме да им помогнем, по всевъзможен метод желаят да ни попречат. Сигурен съм, че Константинова и нейният екип работят непрекъснато “, съобщи той, написа standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР