Стопкадър БТВЧовек на ГЕРБ разкри нещо много важно за отношенията

...
Стопкадър БТВЧовек на ГЕРБ разкри нещо много важно за отношенията
Коментари Харесай

Рая Назарян от ГЕРБ: ПП-ДБ знаеха, че отиваме при президента с папка с имена

Стопкадър БТВ

Човек на ГЕРБ разкри нещо доста значимо за връзките им с ПП-ДБ.

" Продължаваме промяната - Демократична България " знаеха, че отиваме при президента с директория с имена. Ние дадохме поръчка, че ще отидем и ще върнем досието. Те бяха с нас и дадоха същото заричане. Това съобщи Рая Назарян от ГЕРБ в предаването " Тази заран " по БТВ. 

Христо Иванов се съгласи с всичко в съглашението. Атанас Атанасов бе в залата. А пред медиите споделих, че съглашението е утвърдено от Христо Иванов и подписано от Мария Габриел. Сле това показах, че няма подписи на другите водачи. Не съм казвала, че Иванов го е подписал. Иванов се съгласил с всичко. Постигнали сделка да няма период за промените в службите и правосъдната система, изясни Назарян. 

Това са имената, които са коментирани 10 дни. Те са утвърдени. Имената към, които имаше спор бяха министрите на защитата, енергетиката и електронното ръководство. Те не желаеха Александър Йоловски. Там мотивът беше персонален, тъй като той е подал сигнал против Кирил Петков. Министрите са дали единодушието си, че ще заемат постовете 18 месеца, а това, че сега са в оставка е поради самата ротация, сподели още тя. 

Всички решения си ги взехме сами и не сме се допитвали до Бойко Борисов. Не беше нужно да се съветваме непрекъснато с Борисов. Господин Борисов не се е месил в договарянията, а даде мандат на Мария Габриел, разяснява Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. 

Няма предпоставки за възобновяване на диалозите. От тях няма нито крачка. Къде да ги намерим? За какво? Да ги помолим техните министри да управялват? Мандатът е в Мария Габриел, тя би трябвало да реши какво да прави. Оставихме я да намерения. Ако ме попита, бих и споделила да внесе в Народно събрание преднамерено заявление, с което да изтегли състава на Министерски съвет и той да не бъде гласуван, уточни Назарян, написа novini.bg. 

Назярян посочи, че финансовият министър в оставка Асен Василев не се е извинил на Мария Габриел за обидните думи. Припомняме, че на конференция на ПП-ДБ, Василев назова Габриел " новото красиво лице на мафията ". Вчера в телевизионно изявление министърът утчони, че би се извинил на дамата Габриел, само че добави, че тя не трябва да бъде министър председател.

" Асен Василев не даде поръчка, че е сбъркал. Напротив удостовери думите и вкара нови обвинявания, които засягат достойнството и достойнсвтото на Мария Габриел. Това задълбочава неналичието на доверие. Василев беше в кабинет с нея 9 месеца не в персонално качество, а като експерти. Между тях трявбаше да има построено доверие. След вчерашната конференция на отсрещната коалиция с обвиняванията и изказванията, че Мария Габриел не има лидерски качества и не желаят да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим договаряния. Това не са договаряния, а рекет ", означи Назарян. 

Според нея времето за опрощение е изтекло. Тя бе безапелационна, че Асен Василев не може да остане министър в кабинета " Габриел ".  " Как един министър председател ще работи с финансовия си министър, откакто му няма доверие ", попита Назарян. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР