Стопкадър БНТСлед анализите на работата на Българската банка за развитие ...

Стопкадър БНТСлед анализите на работата на Българската банка за развитие

Министър Пулев: Писахме слаб 2 на ББР и намалихме заплатите на шефовете й на 2000 лева

Стопкадър Българска национална телевизия

След анализите на работата на Българската банка за развиване (ББР), мога да кажа доста малко позитивни неща. Към този миг тази банка не работи добре, не работи дейно и не се ръководи дейно. Има и огромни пропуски. За този регистриран срок за цялата календарна 2022 година до този миг отпуснатите нови кредити са 342 милиона лв., а все още осъществяването е доста едва. Към края на август банката е подкрепила доста дребен брой клиенти с общи експозиции към 60 милиона лв.. Къде са 60 милиона лв. в края на август по отношение на тези 342 милиона?

Това сподели служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Имаме доста ясна визия за нещата. Първо изпратихме доста съответно обръщение към Надзорния съвет и все още оценката, която поставихме, е слаб 2. Има трима специалисти, които са доста интелигентни, само че резултатите са слаби и ние намалихме заплатите на всеки един с пет пъти - на 2000 лв.. Ще предложим нови хора в надзора, които ще работят на същите понижени условия, само че които ще дадат нужната тактика и визия, с цел да може да работи по-добре банката като цяло, добави Пулев.

 

 

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg