Стопкадър БНТНовият премиер акад. Николай Денков отправи ясно послание към

...
Стопкадър БНТНовият премиер акад. Николай Денков отправи ясно послание към
Коментари Харесай

Премиерът към Радев: Това с освободените зам.-министри е саботаж на новия кабинет, но да заровим томахавките

Стопкадър Българска национална телевизия

Новият министър председател акад. Николай Денков насочи ясно обръщение към президента Румен Радев.

„ Разочарован бях от неговите думи да предлага да не се осъществя мандат. Неговата работа е да се осъществя мандата и задача на Народното събрание е да излъчи постоянно държавно управление. Така че тук той мина границите, както и с част от изявленията, които направи от Турция, с част от изявленията през днешния ден, за които чух. Те също са отвън границите на институционалното почитание. Аз още веднъж приканвам всяка една институция да се отнася с почитание към другата институция и да се потърси общи метод на битие, тъй че да можем да си вършим работата “, съобщи в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия акад. Денков.

„ Моят апел към президента, персонално и към институцията, е да заровим томахавките, да забравим тези думи, които бяха казани, макар че думите мъчно се не помнят и да стартираме да работим дружно. Това, което стана със заместник-министрите през днешния ден, може да бъде охарактеризирано по разнообразни метод. Най-меката дума е, че това ще пречи на работата на постоянното държавно управление, а най-твърдата е, че това е бойкот на новото държавно управление “, добави Денков.

„ Дали съм подготвен на първата крачка на помиряването със заравянето на томахавките? Аз съм я правил постоянно в действителност. Така реагирах и при връчването на мандата, по този начин подходих и към връщането на мандата с изпълнените структури и имена, тъй че аз съм подготвен за това. Никога не съм имал проблем да оставя зад тила си казани несъответствуващи думи. За мен е значимо да може да свърши нещо потребно и по тази причина сме тук “, съобщи още акад. Николай Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР