Стопкадър България Он ЕърВъншният министър на Украйна отправи ясно послание

...
Стопкадър България Он ЕърВъншният министър на Украйна отправи ясно послание
Коментари Харесай

Външният министър на Украйна: Дайте ни оръжия, те служат за постигане на мир

Стопкадър " България Он Еър "

Външният министър на Украйна насочи ясно обръщение към членките на НАТО.

Преди предстоящата съветска атака в Донбас, украинските управляващи насочат апел цивилните да се изтеглят. Хиляди към този момент пробват да изоставен района.

А през днешния ден в Брюксел външните министри на НАТО разискват по-голяма военна поддръжка за Киев. Преди да се срещне персонално с сътрудниците си от страните членки на НАТО, украинският външен министър Дмитрий Кулеба акцентира - главното му искане по време на диалозите ще бъде повече военна поддръжка.

" Моят дневен ред е доста елементарен. Има единствено три точки в него - оръжия, оръжия и оръжия. Призовавам всички съдружници да оставят настрани съмненията си и нежеланието си, тъй като колкото и необичайно да звучи - през днешния ден оръжията служат за реализиране на мир ", уточни Кулеба, написа bgonair.bg.

" Сигурен съм, че ще разгледаме нуждата от повече системи за противовъздушна защита, противотанкови оръжия, по-леки, само че и по-тежки оръжия и доста разнообразни типове поддръжка за Украйна ", увери генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  

Разговорите в Брюксел се организират в миг, когато се чака решението дали Русия ще бъде отстранена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, поради сигналите за осъществени зверства в Буча. Москва отхвърля.

Президентът Владимир Путин дефинира изказванията за геноцид като провокация. Украинският държавен глава от своя страна настоя за още по-строги наказания.

" Ние ще продължим да настояваме за цялостен протест на съветската банкова система от интернационалните финанси. Ще продължим да настояваме за протест на съветския нефт ", съобщи Володимир Зеленски.

Украйна се готви за съветската атака в източната част на страната. Очаква се силите на Москва да създадат опит да обкръжат украинските военни в района. Киев прикани за незабавна евакуация от Донецк, Луганск и Харков.

Русия предизвести, че Украйна възнамерява да взриви вместилище за хлор в химически цех в Харков, за което да упрекна Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР