Стопанската комисия на Общински съвет - Варна даде съгласието си

...
Стопанската комисия на Общински съвет - Варна даде съгласието си
Коментари Харесай

Община Варна проверява колко имота е дала на неправителствени организации

Стопанската комисия на Общински съвет - Варна даде единодушието си за разкриване на пенсионерски клуб в подблоково пространство на ул. „ Генерал Столетов “. Имотът, благосъстоятелност на общината, ще се употребява безплатно от пенсионерски организации.

Дебати имаше по повод даването на общински парцели за прилагане от неправителствени организации. Изразено бе мнението, че изискванията за отдаване би трябвало да се уеднаквят и правото на прилагане да стане за всички възмездно. В момента някои снабдители на обществени услуги заплащат наем на общината, а други – не.

Съветниците приветстваха предлагането, направено по време на съвещанието от ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов, да се изиска информация от администрацията за всички общински парцели, предоставени от общината на неправителствени организации. Тя ще даде информация безплатно или възмездно са отдадени парцелите, за какъв период, с каква повърхност са те и други, след което ПК " Социални действия и жилищна политика " на особено заседание ще вземе решение по какъв начин в бъдеще да се действа по този въпрос.

Дискусията беше във връзка настояването на две сдружения с нестопанска цел да употребяват безплатно общински парцели. Членовете на комисията дадоха единодушието си Агенцията за обществено развиване „ Вижън “ да продължи да употребява парцел, без да заплаща наем, в ж.к. „ Чайка “, до бл. 27, където действа център за обществена рехабилитация за деца с увреждания. Същевременно те отхвърлиха да дават на тази организация различен парцел на ул. „ Генерал Цимерман “ 35, до момента в който не получат отговор персонално от нейни представители за какви цели ще се употребява той.

Съветниците дадоха също единодушието си общински апартамент в кв. „ Владислав Варненчик “, бл. 406, да продължи да се употребява от Асоциация за психосоциална отбрана „ Адаптация “. Той е предпазено жилище, в което са настанени дами с психологични разстройства.

В края на съвещанието членовете на комисията удължиха с още три години периода на контракт за ръководство с Елица Ботева, шеф на „ Обреди “ ООД.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР