Стопанската академия “Д.А.Ценов” в Свищов 2017 г. е имала одобрени

...
Стопанската академия “Д.А.Ценов” в Свищов 2017 г. е имала одобрени
Коментари Харесай

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов

Стопанската академия “Д.А.Ценов” в Свищов 2017 година е имала утвърдени за финансиране 23 плана – 20 екипни научноизследователски и 3 за отчасти финансиране на научни конгреси. В осъществяването на плановите действия са взели участие 118 научни служащи от Стопанска академия, от които 64 хабилитирани и 54 нехабилитирани преподаватели. Броят на докторантите и студентите, взели участие в научноизследователските екипи, е респективно 28 и 56.

Данните бяха показани от шефа на Института за научни проучвания доцент доктор Анелия Радулова на научна сесия „ Икономически напредък в изменяща се стопанска система – действителност, прогнози, тактики за развиване ”.

Целта на форума бе показване на резултатите от научноизследователски планове, финансирани от държавната дотация за научна активност през 2017 година във висшето учебно заведение. В подтекста на поставените през годината цели за научноизследователската активност, плановете се диверсифицират по цели. По първия приоритет „ Пазари, ръководство и нововъведения в стопанската система на знанието ” са финансирани 6 плана, по втория „ Финансова непоклатимост, стопански политики, регулации и стабилно развиване ” са подкрепени 11 плана и по третия „ Глобализация, конкурентоспособност и съдействие за образован напредък ” са обезпечени средства за шест.

В рамките на отчетния интервал са предадени за печатане 20 студии, завършени в том със заглавие „ Икономически напредък в изменяща се стопанска система – действителност, прогнози, тактики за развиване ”.
През предходната година, с отчасти финансиране от целевата дотация, са проведени и извършени две интернационалните научни конференции и една юбилейна научна сесия, в които присъединяване са взели 221 учени от страната и чужбина със 151 научни отчети.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР