Стопаните на кучета и котки трябва да избягват да ги

...
Стопаните на кучета и котки трябва да избягват да ги
Коментари Харесай

Целуването на домашните любимци множи устойчиви на антибиотици бактерии

Стопаните на кучета и котки би трябвало да заобикалят да ги целуват, защото посредством слюнката могат да се заразят с рискови, устойчиви на антибиотици бактерии, написа в. "Дейли мейл ".

Тези микроорганизми стават резистентни, когато на хора или животни се дават неправилни дози антибиотици. А ветеринарите все по-често предписват този тип медикаменти на домашните ни любимци.

Ако в куче или котка се развие супербактерия, тя елементарно може да се съобщи посредством слюнката на прекомерно любвеобилния собственик.

Вестникът се базира на проучване на учени от Каледонския университет в Глазгоу. Екипът на Адел Диксън е провел анкета с 35 притежатели на домашни животни. Всички домашни любимци били лекувани с антибиотици. Оказало се, че те елементарно предавали патогените, когато са целувани, или когато облизват с език лицето или устата ни.

Екипът на Адел Диксън поучава да се заобикаля сходно другарство и всякога да се измиват ръцете, откакто сме галили животните. Това ще бъде най-хубавият метод, с цел да бъде избягнато разпространяването на бактерии, въоръжени с резистентния ген optrA, който ги прави устойчиви на антибиотици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР