Стопанинът на хижа Тевно езеро, обвинен в побой от студенти,

...
Стопанинът на хижа Тевно езеро, обвинен в побой от студенти,
Коментари Харесай

Още хора свидетелстват, че са нападани от хижаря на Тевно езеро

Стопанинът на хижа " Тевно езеро ", упрекнат в побой от студенти, е проявявал експанзия и преди. Това описаха пред bTV планинари, които настояват, че преди години са били нападнати от него без причина.

Историята на младежите от Шумен доста припомня на тази на Ралица Цветкова и Ивайло Начев от преди 13 година Още тогава те дават публичност на преживелица край хижата, в която са нападнати и бити от стопанина и негови познати.

„ Непредизвикана експанзия, нахлуване на хора, разрушени глави. При състояние, че ние още преди години сме уведомили всички вероятни институции. Очаквахме, че това няма да се повтори “, описа Ивайло.

През 2008 година двамата и техни другари, по мрачно, търсят заслон в " Тевно езеро " след часове преход. Иван Дрънков им отхвърля, а когато разпъват палатките, с цел да се предпазят от проливния дъжд, са нападнати.

Пострадалите подават сигнал и в прокуратурата, и в Българския туристически съюз (БТС), а Дрънков е отхвърлен краткотрайно. След няколко месеца следствие, прокуратурата отхвърля да образува дело, тъй като имало две версии за случилото се. Пред проверяващите хижарят твърди, че групата пристигнала в хижата с пострадвания от рухване, а той единствено ги приютил. Днес телефонът му бе изключен.

Изпълнителният секретар на БТС чака съд или прокуратура да се произнесат и по тази причина към този момент не се вземат ограничения по отношение на хижаря.

Според министъра на туризма това е частен случай.

„ Бих го посъветвала да се извини. Недопустимо е по този метод да реагираме, изключително пък в планината “, сподели Стела Балтова.

Министерството на туризма е почнало инспекция. Не е ясно кой я прави и по кое време ще завърши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР